Чт, 18.04.2024, 09.25.43Вітаю Вас Гість

Юридична допомога

Головна » 2010 » Січень » 5 » Працівники податкових органів вивчають нове антикорупційне законодавство для застосування його на практиці
12.47.44
Працівники податкових органів вивчають нове антикорупційне законодавство для застосування його на практиці


22 грудня 2009 року у Прес-центрі Державної податкової адміністрації України відбулася презентація „Посібника для проведення профілактично-роз’яснювальної роботи серед працівників органів державної податкової служби щодо попередження корупційних діянь”. Його підготовлено підрозділами по боротьбі з корупцією в органах ДПС у співпраці з Комітетом Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, Громадською організацією „Всеукраїнська Спеціальна Колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю” та Департаментом юстиції Сполучених Штатів Америки.

Презентуючи зазначене видання, радник з правових питань Департаменту юстиції США (програми „Виклики тисячоліття”) Роберт Сторч відзначив, що проведення широкої інформаційної кампанії з роз’яснення норм нового антикорупційного законодавства є важливим кроком до впровадження антикорупційних знань у суспільне життя та елементом прискорення подолання корупції.

Про важливість системної та ефективної співпраці представників законодавчої, виконавчої гілок влади та громадськості у впровадженні нових антикорупційних норм говорив голова підкомітету з питань контролю за дотриманням прав громадян, взаємодії з громадськими та іншими організаціями Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Олександр Рябека. Він сподівається, що широка поінформованість про наслідки впровадження антикорупційного законодавства, коментарів до них та рекомендацій сприятиме успішній реалізації державної антикорупційної політики.

Голова Всеукраїнської Спеціальної Колегій з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю Юрій Лавренюк наголосив, що зусилля держави мають бути спрямовані на формування у людей нетерпимого ставлення до корупції, руйнування стереотипів про її непереможність, закріплення у свідомості людей впевненості в тому, що держава в особі правоохоронців спроможна захистити їх від корупційного свавілля бюрократії.

Перший заступник начальника податкової міліції – начальник Управління по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА України Володимир Баканов запевнив, що керівництво податкової служби зробить усе можливе для попередження корупційних правопорушень у лавах органів державної податкової служби шляхом викорінення чинників, які сприяють корупційним проявам у податковій системі.

На презентації наголошувалось, що поширення серед працівників податкової служби „Посібника для проведення профілактично-роз’яснювальної роботи серед працівників органів державної податкової служби щодо попередження корупційних діянь” дозволить довести вимоги нового антикорупційного законодавства до свідомості кожного працівника податкових органів і сприятиме подоланню такого негативного явища як корупція.

Як відомо, з 1 квітня 2010 року вводяться у дію Закони України від 11 червня 2009 року „Про засади запобігання та протидії корупції”, „Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень” та „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення”. Ухвалення даних законів дозволило завершити процес ратифікації Конвенції ООН проти корупції та Кримінальної конвенції Ради Європи проти корупції.

Нове антикорупційне законодавство вдосконалює механізм правового регулювання кримінальної та адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення. Суттєво розширено і перелік суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення, до якого (серед інших) входять особи рядового і начальницького складу податкової міліції, посадові особи і працівники державної податкової служби.

Підрозділами по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції реалізується низка організаційно-профілактичних заходів, впровадження яких сприятиме підвищенню правової обізнаності з питань запобігання та протидії корупції як працівників податкових органів, так і платників податків.

http://www.sta.gov.ua/control/uk/publish/article?
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 2360 | Додав: advocat | Теги: податкова, корупція, нове антикорупціне законодавство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Наше опитування
Чи необхідна Вам безкоштовна юридична допомога?
Всього відповідей: 290
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту